Netthandel:

Kutter dette

Det er ikke lenger gratis for alle å returnere varer du kjøper på nett - i posten.

SLUTT: Du kan returnere så mye du vil i posten til H&M, men nå må du betale. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
SLUTT: Du kan returnere så mye du vil i posten til H&M, men nå må du betale. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke før har vi lært oss at netthandel ikke trenger å være skummelt, og blitt flinke til å returnere pakker innen fristen, så strammer nettbutikkene inn. Nå kutter den svenske kleskjeden H&M i den gratis returordningen.

Motenettstedet Melk & Honning meldte dette først.

Dette følger etter den spanske kleskjeden Zara, som kuttet gratis retur i vår.

Ifølge Business of Fashion skal dette i første gang testes ut i Norge og Storbritannia, før det eventuelt implementeres i alle markeder.

- H&M kommer til å innføre en returavgift for kunder i Norge med Basic-medlemskap. Innføringen av returgebyrer går i tråd med den generelle trenden vi ser i bransjen, skriver Clara Oldenburg, presseansvarlig for H&M i Norge, i en e-post til DinSide.

Det vil fortsatt være gratis å returnere i butikk, samt for H&Ms Plus-kunder. Returavgiften innføres 21. oktober, og det vil koste 29 kroner.

- Helt bananas!

- Jøss! Dette er veldig gode nyheter. Og når jeg sier det, så er det fordi dersom vi skal etterleve Parisavtalen og bærekraftsmålene må også vi som kunder ta inn over oss at vi må ta ansvar, sier Tor W. Andreassen, professor i tjenesteinnovasjon ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.