Priskrig påske 2021

- Kutter prisen på påskevarer

Dagligvarekjedene sier de allerede har satt ned prisen på påskevarer - og vi har sjekket prisene. Og du bør være spesielt oppmerksom på flerpack-prisene.

HVOR ER PÅSKEVARENE BILLIGST? Dagligvarekjedene sier de allerede har satt ned prisene på påskevarer - men hvor er det egentlig billigst? Vi har sjekket prisene på endel typiske påskevarer hos Kiwi, Rema 1000 og Extra. Det er på flerpack-varer det er størst prisforskjell. Foto: Kristin Sørdal
HVOR ER PÅSKEVARENE BILLIGST? Dagligvarekjedene sier de allerede har satt ned prisene på påskevarer - men hvor er det egentlig billigst? Vi har sjekket prisene på endel typiske påskevarer hos Kiwi, Rema 1000 og Extra. Det er på flerpack-varer det er størst prisforskjell. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Påsken 2021 er i anmarsj - og selv om smitteutviklingen for covid-19 har ført til svært strenge smitteverntiltak og nedstengning mange steder, er matbutikkene av de som får holde åpent.

Og der er påskepriskrigen allerede i gang.

«Priskrig» påsken 2021

Dagligvarekjedene er i konstant krig mot hverandre når det kommer til pris - og spesielt inn mot viktige sesonger som jul og påske er det «tradisjon» for priskrig.

Så også påsken 2021.

To uker før påsken «ringes inn», har dagligvarekjedene startet med å sette ned prisene på typiske påskevarer. Og som alltid for lavpriskjedene, er det ofte slik at når én kjede setter ned prisen på en vare så følger de andre raskt etter.

Grillpølser, ketsjup, lam, Solo, Kvikk Lunsj og egg.

Dette er kanskje noe av det som står på handlelista til mange nordmenn inn mot påsken 2021. Dette er også blant de produktene som kjedene sier de har kuttet prisene på, inn mot påsken.

Nedenfor kan du se prisene på noen av de klassiske «påskevarene», inkludert mange av varene som av noen kjedene har utpekt som «priskrigvarer».

MAT: Ferdig skivet, hakket, revet, kokt eller pisket kan være både smart og kjekt i noen tilfeller - men det koster å ikke gjøre jobben selv. Video: Kristin Sørdal. Vis mer

Priser på påskevarer

«Priskrigvarene» som Extra har gått ut med er blant annet ketsjup, peanøtter, grillpølser, lammelår, Solo og diverse sjokolade. Vi har i tillegg sjekket pris på noen andre varer som gjerne er påskeklassikere.

Som du kan se av prisene nedenfor, følger kjedene hverandre tett på pris for de fleste produktene.

Merk deg imidlertid noen forskjeller:

  • Solo: Her har Extra kampanje på 4-pack, og flaskeprisen blir dermed mye lavere dersom du går for en flerpack. Vi har ikke funnet flerpack av denne i de to andre kjedene. Extra er billigst per flaske ved kjøp av flerpakning, med en flaskepris på 17,48 kroner mot 30,30 kroner hos Kiwi og Rema 1000 (pris, pluss pant).
  • Gilde grillpølser: Også her er det forskjellen på flerpack-tilbud som avgjør hvor du får de billigste pølsene: Her har Extra 3-pack og Rema 1000 2-pack-tilbud - mens vi kun fant singelpakke hos Kiwi. Akkurat nå har Extra de billigste grillpølsene ut fra kilospris.
  • Kvikk Lunsj: En klassiker i tursekken til påske - og her har alle kjedene ulike flerpakninger: Kiwi har 3-pack, Extra har 4-pack og Rema har 6-pack. Prisene i tabellen er per stykk enkeltsjokolader - og Extra og Kiwi har den billigste Kvikk Lunsjen nå.

Pris på «påskevarer» 2021

Vare Extra Kiwi Rema 1000
Idun Ketsjup u/sukker13,9013,90
Idun Ketsjup15,9015,90
Polly Peanøtter, pr/kg99,7299,70
Gilde Grillpølse, pr/kg47,1763,1757,50
Gilde Lammelår/kg79,0079,00
Solo pr 1,5 l (+ pant)17,4830,3030,30
Solo Super17,4829,3029,30
Nidar favoritter påske, 300 g49,9038,9038,90
Freia påskeegg fylte, 4PK 136G39,90
Cloetta påskeskum, 100g26,8022,90
Kvikk Lunsj, pr stk v/flerpack5,985,976,47
Minde Påskesjokkis 210G38,90
Freia melkesjokolade 200g25,0024,9024,90
Nidar sjokoladeegg m melkefyll, 187g39,9039,9039,90
Nidar marsipanpølser 5PK 110G34,9027,4028,90
Egg, S/M, pr/kg33,1933,1933,19
Egg, M/L, pr/kg43,3244,0048,41
Appelsiner14,8014,8014,90
Toro rett i koppen sjokoladedrikk, 10pk37,4037,4037,40
Freia Regia Solbær, 10pk49,9049,4049,40

Vi har innhentet prisene i butikk tirsdag 16. mars. Vi gjør oppmerksom på at prisene er i stadig endring - og vi tar forbehold om feil og prisendringer.

- Skal matche enhver pris i påsken

- Inn mot påske skal vi fortsette å gjøre det billig for våre kundene, og vi har kuttet prisene på 21 påskefavoritter fra mandag morgen, sier kjededirektør Christian Hoel i Coops lavpriskjede Extra.

Han hevder videre at de setter ned prisene på et stort antall produkter med inntil 40 prosent.

- Priskuttet nå inkluderer blant annet påskegodt, ketchup, grillpølser, solo, termos, lys og servietter, slik at du skal ha det du trenger om du skal kose deg inne eller ute på tur, uttaler Hoel, og sier videre:

- Vi gjør alt for våre kunder og medeiere for at vi skal matche enhver pris i påsken. Extra-kjeden skal være både billig og trygt å legge påskehandelen hos.

- Tøff konkurranse

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, sier til Dinside at det alltid er tøff konkurranse mellom kjedene, og at det gjerne blir ekstra press på aktuelle varer i forbindelse med høytid og sesong.

- Nå nærmer påsken seg, og da er det ikke unormalt at Solo og Kvikk Lunsj blir presset ned i pris. Vi synes selvsagt det er hyggelig at kundene kan hygge seg med billig marsipan til påske, men vi mener det viktigste vi kan gjøre er å presse prisene ned hver dag, og å holde dem nede, sier Arvin.

Også Rema 1000 sier de allerede har kuttet prisen på mange påskevarer - og at mer vil komme:

- Vi har alltid lave priser, også i påsken, og vi har allerede kuttet prisen på en god del typiske påskevarer. Du finner også andre gode tilbud hos oss nå, som 30 prosent kutt på barneartikler fra Lev Vel, så kommer det flere priskutt på en rekke påskefavoritter fremover til glede for våre kunder, sier PR- og kommunikasjonssjef Calle Hägg i Rema 1000 til Dinside.

- Ta påskehandelen tidlig i år

Dagligvarekjedene oppfordrer kundene til å gjøre påskehandelen så tidlig som mulig.

- Vi oppfordrer kundene til å ta påskehandelen tidlig i år og gjerne handle alene, om de har mulighet til det, oppfordrer Arvin, og sier at pleksiglass og skillevegger i kassen, håndsprit ved inngangen, forsterkede renholdsrutiner og kundeverter i travle perioder er noen av tiltakene Kiwi har.

- Hvis vi ser at det er stor pågang i butikken, tar en medarbeider på seg en gul vest som det står «Kundevert» på, og regulerer antallet i butikken. Én kunde ut, én inn. Vi setter heller inn kundevert for tidlig enn når det blir for mange i butikken. Vi har lagt oss på en restriktiv linje, og følger nøye med, sier Arvin videre.

TIPS: Har du ikke en poseklemmer eller Ziplock-pose liggende for å lukke emballasjen til frossen mat? Ikke fortvil, her får du en veldig enkel løsning på problemet! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Også Rema 1000 oppfordrer til å starte påskehandelen tidlig:

- Vi minner om å holde avstand i butikk, være nøye med håndvask, prøv å handle når det er færre i butikken, begynne handelen så lenge før påske som mulig og vise hensyn til andre. Kundene har spilt på lag med oss så langt, og våre ansatte skal gjøre alt som kreves for at vi fortsatt leverer trygge handleopplevelser både før, under og etter påsken, sier Hägg.

Coop oppfordrer også til å bruke hele butikkens åpningstid, og sier de vil sette inn ekstra bemanning der de av erfaring vet at det kan bli mye kundetrafikk.

- Som alltid ber vi kundene lytte til nasjonale og kommunale anbefalinger. Sammen med Helsedirektoratet ber vi dem som er i karantene om å bli hjemme og be noen andre om hjelp med handlingen, avslutter Arvin i Kiwi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer