Matpriser

Kutter prisene

Kiwi og Rema 1000 hevder begge var først.

PRISKUTT: Det tok ikke lang tid før Rema 1000 varslet priskutt på kjøtt til konkurrentene gjorde det samme. Foto: Elisabeth Dalseg
PRISKUTT: Det tok ikke lang tid før Rema 1000 varslet priskutt på kjøtt til konkurrentene gjorde det samme. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august kuttet lavpriskjedene prisen på fisk, denne uka er det kjøttprisene som barberes.

Det var Rema 1000 som først var ute med nyheten om at de kuttet prisene på 42 kjøttvarer. Kort tid etter at Rema var ute med priskuttet, fulgte Extra etter.

- Vi skal være billigst og følger naturligvis etter på pris, sier Håvard Jensen, Extras kjededirektør, til Nettavisen, som først omtalte saken.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Kiwi på sin side hevder de var like raske som Rema og at prisene var oppdatert før butikkene åpnet før helga.

- Disse prisendringene er noe som var varslet på forhånd, og derfor ikke noe vi gjør et stort nummer ut av, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef og koordinator bærekraft i Kiwi, til DinSide.

- Kundene får kuttet

Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, forklarer at de kutter prisene direkte ut til kundene når kostnadene fra deres leverandører går ned.

- Ved å gå ut av prisvinduet, slik som vi gjorde i juni, sørger vi for at kuttet kommer kunden raskere til gode, sier hin.

- Hvorfor har dere valgt å kutte prisen på kjøtt?

- Denne uka fikk vi beskjed fra våre leverandører om at prisene på store og viktige kjøttprodukter går ned til oss, fra 1. september. Derfor er prisen i dag satt ned på over 40 varer innenfor kategorien ferskt kjøtt og kjøttpålegg.

Vil ikke opplyse om alle

Mens Rema 1000 varslet et priskutt på 42 kjøttvarer, forteller Kiwi at de kutter prisen på 50, men de vil ikke ut med alle produktene. I stedet har de sendt DinSide en liste på 9 varer som skal være blant de mest populære kjøttproduktene som har fått nye priser.

- Av konkurransehensyn ønsker vi ikke å liste opp alle produktene, forteller Helgesen i Kiwi til DinSide.

Hun forklarer at bakgrunnen til lavere priser er at markedsregulator satt ned råvareprisene på storfe og svin.

- Vi fikk nye innpriser på flere kjøttprodukter 1. september. Kiwi skal selvsagt alltid være den billigste lavpriskjeden, og når vi får lavere innpriser senker vi prisen ut til kunden, sier Helgesen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer