Kuttet i friinntekten for uføretrygdede fjernes i statsbudsjettet

Regjeringen vil likevel ikke videreføre Solberg-regjeringens kutt i friinntekten til uføretrygdede etter å ha kommet til budsjettenighet med SV.

I budsjettenigheten med SV fjernes nå den foreslåtte endringen i friintekten for uføre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
I budsjettenigheten med SV fjernes nå den foreslåtte endringen i friintekten for uføre. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Solberg-regjeringen foreslo opprinnelig å kutte i ordningen med at uføre kan tjene drøyt 42.500 kroner uten at uføretrygden reduseres. I stedet ville de erstatte det med en ordning der kuttet ble halvert opp til 120.000 kroner, men da fra første krone.

I praksis ville denne ordningen gjøre at uføre som tjente mindre enn 0,8 G (ca 85 000 kroner) ville få mindre utbetalt enn tidligere, mens de som tjente mer ville tjene på den nye ordningen.

Støre-regjeringen opprettholdt kuttet i sitt budsjettforslag. Det ville spart staten for 254 millioner kroner.

I budsjettenigheten mellom regjeringen og SV fjernes imidlertid kuttet. Dermed fortsetter ordningen med at 100 prosent uføre kan tjene inntil 0,4 G uten at det medfører reduksjon i uføretrygden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer