Kvalifiserte sexologer

Publisert
Sist oppdatert

Kvalifiserte sexologerI Norge kan hvem som helst kalle seg sexolog. Dette er ikke en beskyttet tittel, men det finnes allikevel noen kriterier du kan se etter for å finne faglig kvalifiserte sexologer. Esben Esther forklarer.

Kjære Esben.Jeg har lurt på hva slags utdanning dere har, som kaller dere sexologer. Hvor er de skolene eller universitetene som utdanner sexologer? Finnes det noen slik utdanning i Norge, eller kanskje i Sverige eller Danmark?

Hilsen MVH

Kjære MVHI utgangspunktet kan en hund kalle seg sexolog i Norge. Tittelen har ingen beskyttelse. I pressen er det slik at den som mener seg å vite noe om menneskelig seksualitet, eller den som journalister tror vet noe, får tittelen «sexolog». Dette er ikke holdbart. Eventuelle bruker av sexologiske tjenester kan ikke hva slags bakgrunn og kunnskap den har som tilbyr tjenesten.

For fire fem år siden ga Nordisk råd midler for at en gruppe erfarne sexologer fra alle de nordiske landene skulle utforme krav for å kunne kalle seg sexolog. De erfarne sexologene tilhørte alle en organisasjon som kalles «Nordic Assosiation for Clinical sexology» (Nordisk forening for klinisk sexologi) NACS. Gruppen jobbet i flere år og kom fram til to definisjoner med tilhørende krav om utdanning:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer