Kvalitetsmerking av nettbutikker

Forbrukerrådet og eforum (interesseorganisasjon for nettaktører) er enige om retningslinjene for en merkeordning for nettbutikker.

Du vil kanskje føle deg tryggere i netthandelen om den er kvalitetsmerket
Du vil kanskje føle deg tryggere i netthandelen om den er kvalitetsmerket Vis mer
Publisert

Som første land i Europa vil vi fra høsten av få en merkeordning for nettbutikker som skal sikre oss at butikken følger visse kvalitetskrav. Retningslinjene for ordningen er utarbeidet i et samarbeid mellom Forbrukerrådet og bransjeorganisasjonen eforum. Meningen er blant annet å gi deg som forbruker en form for kvalitetsstempel på nettbutikken du ønsker å handle i.

Krav til butikken

For at et slik merke skal gi en garanti om kvalitet, må butikken som bruker det følge visse retningslinjer med hensyn til informasjon, kundebehandling, avtalevilkår og rettigheter:

Virksomhetens navn, organisasjonsnummer, postadresse, e-postadresse og telefonnummer skal være lett tilgjengelig på nettstedet. Informasjon om produktet og tilbudet skal vises i oversiktlig og ajourført form. Betingelser og begrensninger skal fremgå, og prisinformasjonen må være klar og ha med alle tillegg.Ved registrering av kundeinformasjon skal brukeren vite hva som registreres, hva det brukes til etc. Videre skal personopplysninger ikke benyttes i direkte markedsføring eller selges videre uten kundens samtykke. Informasjonen skal oppbevares sikkertDet skal være lett å forstå når en avtale inngås, og etterpå skal kunden motta en ordrebekreftelse som kan oppbevares. Bestillingen skal effektueres innen rimelig tid, og selger bør angi normal leveringstid samt varsle ved forsinkelser. Eventuelle garantier må defineres. Betalingstidspunkt og -måte skal oppgis.Selger bør ha rutiner for klagebehandling, og slik behandling skal skje innen rimelig tid. Senest ved levering skal du få informasjon om angrefristloven samt et angrefristformular.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.