Kvinner 5 år bak menn

Britiske kvinner bruker i snitt 16 år på å tilbakebetale studielånet sitt, mens menn bare bruker 11.

Publisert
Sist oppdatert

En ny rapport viser at forskjellen i lønn mellom menn og kvinner, gjør at kvinner sitter med gjeld lenger enn menn.

Det er den britiske ministeren for høyere utdanning, Bill Rammell, som har lagt frem tallene, i følge The Guardian.

Les også: - Kvinner bør betale mindre skatt

David Willett, utdanningspolitisk talsmann i opposisjonen, mener at dette viser hvordan kvinner har det tøffere på arbeidsmarkedet enn menn. Kvinners lønn er mer ustabil og fortsatt lavere enn menns lønnsinntekt.

- Fordi de tjener mindre

Kat Stark, studentpolitiker i Nasjonal Studentunion mener at kvinner bruker lenger tid enn menn på å tilbakebetale studielånet fordi de får lavere lønn enn menn. Hun mener at hjemmeværende mødre ikke er forklaringen på hvorfor kvinner bruker lengre tid på å betale ned studielånet.

- Innen tre år etter at menn er ferdige med utdanningen sin, har over 40 prosent av de mannlige studentene en inntekt på over 25.000 pund (cirka 270.000 kroner), mens bare litt over en fjerdedel av de kvinnelige studentene har det samme, sier Kat Stark. Hun mener at dette ikke er et nytt problem, og at den britiske regjeringen må ta stilling til om de vil fortsette denne forskjellsbehandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer