Kvinner er slappere

Mens guttene løper etter ballen, prater jentene på sidelinja.

Jenter og kvinner er mindre fysisk aktive enn menn, viser studier. Foto: Colourbox
Jenter og kvinner er mindre fysisk aktive enn menn, viser studier. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner er mindre fysisk aktive enn menn både i barndommen og senere i livet.

Mens gutta løper etter ballen i friminuttet, står jentene og konverserer i hjørnet. Og mens menn i 70-årene i større grad drar ut for å bedrive fysisk aktivitet, holder kvinnene seg oftere rundt tuftene med huslige gjøremål.

All aktivitet er selvsagt av det gode, men husarbeide har nå engang lavere intensitet enn rene mosjonsaktiviteter. Dette ifølge Professor Ken Fox fra University of Bristol, som har studert aktivitetsnivå hos personer over 70 år. Studien er omtalt i BBC News.

Ifølge en norsk undersøkelse fra 2007 (Graff-Iversen m.fl.) er det omlag dobbelt så stor andel menn som kvinner som trener aktivt flere ganger i uka. Det bemerkes imidlertid at kvinners fysiske aktivitet kan være underrapportert fordi tungt husarbeid og annen daglig aktivitet ikke defineres som trening.

PRISTEST: Her trener du billigst

Mens 51 prosent av norske kvinner på 60 år raporterer at de mosjonerer minst tre timer per uke, rapporterer 54 prosent av menn i den samme aldersgruppen om samme aktivitetsnivå. For 75-åringer er tallet 45 prosent kvinner og 55 prosent menn. Se for øvrig tabell til høyre for øvrige aldersgrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.