Kvinner handler mer på nett enn menn

... men er lite flinke til å sammenlikne priser før de handler.

SJEKK PRISEN: Kvinner er ikke like flinke som menn til å sjekke prisene før de handler på nett. Det viser en ny undersøkelse utført av NorgesGruppens analyseselskap Sylinder. Foto: Per Ervland
SJEKK PRISEN: Kvinner er ikke like flinke som menn til å sjekke prisene før de handler på nett. Det viser en ny undersøkelse utført av NorgesGruppens analyseselskap Sylinder. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har handlet på nett i årevis, men det er ikke før de siste månedene at folkets nettvaner virkelig er blitt kartlagt gjennom flere omfattende undersøkelser.

For kort tid tilbake kunne for eksempel Opinion på vegne av MPX fortelle oss at nesten hele Norges voksne befolkning handler på nett. Ni av ti nordmenn handler på nett, viste undersøkelsen.

Nordens største netthandelundersøkelse, utført av Carat på vegne av Elkjøp, bekrefter at norske holdninger til netthandel er svært positive. Faktisk er nordmenn mellom 21 og 35 år mest positive i hele Norden til å handle på nettet.

SISTE SJANSE til å gjøre et kupp?

Kvinner i føringen

Ferske netthandelsundersøkelser viser også en annen, viktig tendens: For første gang er det kvinner som leder an i nettshoppingen. I løpet av det siste året er det et lite flertall kvinner som oppgir å ha handlet på nettet, viser tall fra Opinion.

At kvinner har tatt igjen mennene på nettshopping, blir bekreftet av en fersk undersøkelse utført av Sylinder, et analyseselskap eid av NorgesGruppen.

Der kommer det fram at selv om kvinner og menn er nokså likestilte i nettshoppingbruk de siste 12 månedene, har kvinnene tatt igjen mennene den siste måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.