Kvinner har ikke skyld i voldtekt

Hei Esben Esther. Jeg leste artikelen din om bare navler, og jeg vil si at jeg er veldig enig. Bra at du tar det opp.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner har ikke skyld i voldtekt
Hei Esben Esther
Jeg leste artikellen din om bare navler, og jeg vil si at jeg er veldig enig. Bra at du tar det opp.

Det er viktig. Spesielt når vi for en tid siden hadde en lensmann her i Norge som fortalte kvinner at det oftest var deres egen skyld at de ble seksuelt misbrukt og voltatt. Fordi han mente at de kledde seg for utfordrene. Vi har ikke tenkt å pakke oss inn i flere lag med ull, bare fordi vi skal føle at da kan vi hvertfall være trygge. Det er ikke sånn. Eller at det skal være innetider for kvinner, fordi etter en hvis tid er det fare for overfall av unge jenter/kvinner.

Da er det ikke kvinnene som burde sperres inne, men mennene. En hver person skal ha lov til å kle seg i det den vil, og må ikke føle at den må være forsiktige siden han/hun denne dagen viser navle eller annet. Det syns jeg du fikk godt frem i artikkelen din. Det var en ren fryd å lese den. bra! Ville bare gi deg tilbakemelding. Det burde være flere som mente dette. Tusen takk.
Hilsen Kikki

Kjære Kikki
Gode og direkte tilbake meldinger er vel noe av det som gir oss alle en følelse av å være til, være med i sammenhenger med andre. Takk skal du ha!

Ja, det er en oppgave for lensmenn, lærere og andre å forstå at feilen ligger hos den som angriper, ikke hos den som angrepet rammer. Et angrep er en type tilbalkemelding som skaper angst og usikkerhet. Redsel for angrep får endel unge av alle kjønn til å holde seg hjemme. Dermed mister de muligheten for de gode tilbakemeldingene, og det gjør at mange kommer til å føle seg verdiløse.

Menn er ikke farlige, men mange av de som er farlige, er også menn. Kanskje det beste ikke er å sperre dem inne, men å ta dem i skole og fortelle dem hvor mye bedre livet blir når vi kan la hverandre i fred for angrep, men åpne for gode og direkte tilbakemeldinger.
Esben Esther

Mozon.no, 02.05.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer