Kvinner kan ikke styre seg

Menn klarer å motstå fristelser på matbordet. Men damene går rett i fella.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner i den vestlige verden blir stadig tykkere, og en ny studie fra USA kan bidra til å forklare hvorfor.

Det viser seg nemlig at kvinner er svært dårlige til å takke nei når det står godsaker på bordet. Menn er mye flinkere til å la være å dytte i seg unødvendige kalorier.

Les også: Dette blir du feit av

Fastet og ble fristet

Forskere ved Brookhaven National Laboratory ville finne ut hvorfor noen mennesker overspiser og legger på seg, mens andre ikke gjør det.

Les også: - Tykke venner gjør deg fet

De utførte hjerneskanning på 13 kvinner og 10 menn som hadde fastet siden kvelden i forveien. I forkant hadde de svart på spørsmål om hva som hva favorittmaten deres.

Etter å ha gått et døgn uten mat ble de så presentert for matrettene de likte aller best. Samtidig skulle de ved hjelp av en spesiell teknikk etter beste evne undertrykke alle tanker om mat, og de skulle forsøke å la være å forsyne seg.

Les også: Er du i et fedmenettverk?

Samtlige testpersoner mente teknikken hjelp dem med å undertrykke tankene om mat, men hjerneskanningen avslørte at det bare var hos mennene at dette faktisk var tilfelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer