Kvinner mangler sjåfør-hormon

Nå har forskere funnet ut hvorfor enkelte kvinner er dårlige til å parkere.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke sjelden kommer menn med vitser om kvinners bilkjøring, og nå kan de støtte argumentasjonen på forskning.

Å lese kart og parkere er for mange kvinner svært komplisert, noe menn kan ha vanskeligheter med å forstå. Nå viser forskning fra universitetet i Giessen i Tyskland at det er en fysisk grunn til problemene: Kvinners mangel på testosteron påvirker romfølelsen.

I undersøkelsen ble også deltakernes ringefinger og pekefinger studert. Hos kvinner er disse fingrene som regel nesten like lange. Menns ringefinger er vanligvis lengre enn pekefingeren.

Deltakerne gikk gjennom flere tester for å finne forskjeller. En av testene besto av å se på fem tilsynelatende like tegninger. De skulle deretter finne ut hvilke som ville bli like hvis de ble rotert. I en annen test skulle de vise evne til å tenke i 3D ved å brette ut en sammensatt figur i hodet.

I alle testene gjorde menn det bedre enn kvinner. Forskerne kunne også konstatere at kvinner med menns fingerlengde gjorde det bedre enn kvinner med kort ringefinger.

Forskerne sier imidlertid at undersøkelsen er begrenset fordi bare én spyttprøve ble tatt fra hver person og fordi det ikke ble utført noen beregning i forhold til kvinners menstruasjonssyklus. Menstruasjon påvirker hormonbalansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer