Kvinner og menn trener like mye

Kvinner og menn er nesten like ivrige til å trene og mosjonere viser en undersøkelse fra Statistikk sentralbyrå.

Publisert
Sist oppdatert

Resultatene av undersøkelsene om nordmenns levekår viser at kvinner og menn er nesten like ivrige til å trene og mosjonere.

Tre av fire nordmenn er aktive minst én gang per måned og én av fire nordmenn er medlem av et idrettslag.

Alder ser ut til å være den faktoren som i størst grad påvirker mosjonsinteressen. Én av tre i alderen 67-79 mosjonerer aldri, mens for de i alderen 16 til 24 år er kun hver tiende. Selv om det totalt sett er liten forskjell i mosjonsaktiviteten mellom menn og kvinner, er det de eldre kvinnene som er minst aktive.

Mindre aktiv enn førEn mindre del av fritiden til både kvinner og menn ble brukt til idrett og friluftsliv en gjennomsnittsdag i 2000 sammenlignet med 30 år tidligere. Mens fritiden økte med 25 prosent fra 1971 til 2000, økte tiden som ble brukt til idrett og friluftsliv med kun 11 prosent. Totalt sett bruker unge mennesker mindre tid til slike aktiviteter i 2000 enn de gjorde i 1971.

For de eldre er det omvendt: Både totalt sett og i forhold til disponibel fritid bruker de eldre mer tid til idrett og friluftsliv nå enn for 30 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.