(K)vinner på aksjemarkedet

En engelsk undersøkelse viser at kvinner gjør det bedre på aksjemarkedet enn sine mannlige kolleger. Grunn? De er mer forsiktige.

Like god? Eller har kvinnene nå bevist at god, gammeldags fornuft er verdt mer enn bare is i magen?
Like god? Eller har kvinnene nå bevist at god, gammeldags fornuft er verdt mer enn bare is i magen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen, som er utført av DigitalLook.com, tok utgangspunkt i 100.000 aksjeporteføljer som ble studert over et år, og viser at kvinnenes investeringer får best avkastning.

I denne perioden vokste kvinnenes aksjeporteføljer mer enn 10 prosent i gjennomsnitt, i forhold til den britiske børsindeksen FTSE All Share Index som økte med 7 prosent. Til sammenligning økte mennenes investeringer kun med 6 prosent.

- Når det kommer til hvilket kjønn som dominerer i City [Londons finanssentrum] har kvinner konsekvent bevist at de vinner, sier Andy Yates fra DigitalLook.com til www.bbc.co.uk.

Stemning og følelser vs tall og data

Ifølge DigitalLook.com er grunnen til kvinnenes suksess at de er mer forsiktige enn sine mannlige kolleger når de investerer.

Kvinnenes aksjeporteføljer var typisk bedre balansert i forhold til mange menn som tok større risiki og konsentrerte investeringene om færre aksjer. De mannlige City-arbeiderne var også ofte for fokusert på tall og data, istedenfor å lære mer om selskapene og den generelle kulturen der - et av de viktigste områdene når det gjelder å investere i aksjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer