Kvinner på pillen vil ha macho menn

Forskere kan ha oppdaget en ny alvorlig bivirkning ved p-pillen: Kvinner som bruker den gifter seg med feil mann.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner på pillen vil ha macho menn
Forskere har oppdaget en ny alvorlig bivirkning ved p-pillen: Kvinner gifter seg med feil mann.

Menn med maskuline trekk - som for eksempel markerte kinnben - ligger bedre an dersom de prøver å sjekke opp en dame som bruker p-pillen, melder psykologer fra de anerkjente skotske universitetene St Andrews og Stirling.

En undersøkelse gjort på universitetene viser at kvinner som tar p-pillen velger menn med sterke maskuline trekk som langtidspartner, mens det motsatte er tilfellet for kvinner som ikke tar pillen, melder BBC.

Anthony Little, som leder undersøkelsene, sier at pillens effekt på eggløsningen kan lede kvinner til å velge feil partner.

- Når en kvinne velger en partner mens hun er på p-pillen, og så slutter med den for å få barn, kan hun finne ut at hun har giftet seg med feil mann, sier han til Sunday Times.

Undersøkelsen viser også at kvinner på pillen foretrekker en mann med feminine trekk for en kortvarig flørt, mens det motsatte er tilfettet for de som ikke bruker prevensjonsmiddelet og ser etter en one-night stand.

Resultatene ble samlet inn ved at forskerne viste kvinnelige forsøkspersoner forskjellige bilder av menn, og spurte dem hvem de ville valgt til partner.

Flest kvinner som ble bedt om å velge ut en langtids-kjæreste blant bildene, valgte menn med mindre truende ansiktsstruktur - som teoretisk tyder på ærlighet og gode egenskaper som far.

Men disse tallene varierte avhengig av om kvinnen gikk på p-pillen eller ikke.

Tidligere forskning ved St Andrews har vist at kvinnens menstruajons-syklus spiller en nøkkelrolle i om hun foretrekker menn med maskuline eller feminine trekk.

Psykolog Nick Neave fra universitetet i Northumbria har også gjort forskning på p-pillens innvirkning på kvinnens seksualitet.

Han fant ut at kvinner på pillen ikke lot seg påvirke like sterkt av mannens feronomer, som påvirker den seksuelle tiltrekningskraften.

Han sier at ingen vet akkurat hvordan p-pillen påvirker seksualiteten.

- Men den demper alle de hormonelle forandringen som skjer i løpet av en normal menstruasjonssyklus, og dette kan kanskje ha en effekt, sier han.

Forskerne sier at menn med et maskulint ansikt blir sett på som mer attraktive, ettersom deres utseende viser at de er bærere av sterkere gener.

Mozon.no, 21.01.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer