Kvinner reddere for sykdom

Kvinner mer bekymret for å få høyt kolesterol og blodtrykk enn menn, selv om menn rammes oftere.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om menn oftere rammes enn kvinner av hjertesykdom i samme aldersklasse, er kvinnene mest urolige for å bli syke. Kvinner har også høyere kunnskap enn menn om eget kolesterol og blodtrykk.

Dette fremgår i to undersøkelser som presenteres i dag. Undersøkelsene viser at majoriteten ikke har noen kunnskap om sitt blodtrykk (58 prosent av de som svarte) eller sitt kolesterol (86 prosent), melder AstraZenecas pressetjeneste.

- Ettersom hjerte- og karsykdom er den vanligste dødsårsaken i den vestlige verden, er det oppsiktsvekkende at kunnskapen om risikofaktorer og behandling av disse er så lav blant folk flest, framfor alt blant mennene, sier Karl-Gunnar Persson, Seniorkonsulent på Sifo/Navigare, som har utført undersøkelsen på oppdrag fra legemiddelselskapet AstraZeneca.

Undersøkelsen måler allmennhetens kunnskap og innstilling til høyt blodtrykk og høyt kolesterol. I studien om høyt kolesterol framgår at andelen kvinner som er engstelige er 35 prosent høyere enn andelen menn.

I studien om høyt blodtrykk fremgår at andelen kvinner som kjenner sitt eget blodtrykk er nærmere 40 proset høyere enn for menn. Flere kvinner kjenner også til hva som er grensen for høyt blodtrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer