Kvinner tar barnet - menn må betale

Med dagens regelverk er det ikke rart at norske damer sier NEI til delt omsorg. Økonomisk er nemlig delt omsorg lite lurt. Har dere to barn kan dere imidlertid splitte søskenflokken og ta en hver, kanskje ikke så hyggelig for barna, men økonomisk sett er det kanskje det beste alternativet.

Publisert

Det kan være tungt nok at ekteskapet eller samboerforholdet går over styr, men er det barn med i bildet blir det dessverre enda mer komplisert. Trøsten er at du ikke er alene...

Vi får stadig henvendelser fra lesere som lurer på hvilke økonomiske konsekvenser det har å velge delt omsorg over barna. Et vanskelig spørsmål selvfølgelig, for alt dreier seg vel ikke om penger? Eller gjør det det?

I en ideell verden ville ikke dette vært noe problem, men dessverre er det nok slik at økonomiske støtteordninger premierer løsninger som ikke nødvendigvis er til det beste for barna. I følge Foreningen 2 foreldre er det mindre enn 5 prosent av ikke-samlevende foreldre som praktiserer felles omsorg for barna. Vi syntes dette var sjokkerende lite, og bestemte oss derfor for å se på tallene bak.

Adam & Eva

Vi tok derfor utgangspunkt i en tenkt familie på fire: Ekteparet Adam og Eva, samt deres to barn på 2 (Kain) og 4 år (Abel).

I korte trekk har vi sett på deres inntekt og skattemessige forhold når de er gift, samt gitt to eksempler på hvordan deres økonomiske forhold endrer seg når ekteskapet ryker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer