Kvinners sexlyst øker

... med mannlig kjønnshormon.

Det mannlige kjønnshormonet testosteron, skal ifølge en ny undersøkelse bidra til at eldre kvinner får økt sexlyst.  Foto: Colourbox
Det mannlige kjønnshormonet testosteron, skal ifølge en ny undersøkelse bidra til at eldre kvinner får økt sexlyst. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det mannlige kjønnshormonet testosteron, øker eldre kvinners sexlyst. Det viser en undersøkelse offentliggjort i New England Journal of Medicine, ifølge Dagens Medicin.

Testosteronplasteret fordoblet antall tilfredsstillende seksuelle opplevelser hos kvinner etter overgangsalderen. Forskerne bak undersøkelsen advarer dog om at de ikke har mye kunnskap om langtidseffektene av behandlingen.

Les også: Esler skal øke kvinners sexlyst

Mer tilfredsstilt

814 kvinner, som alle hadde passert overgangsalderen og slet med nedsatt seksuell lyst, deltok i undersøkelsen. Pasientene ble delt inn i tre grupper, som hver fikk en type plasterbehandling over ett år- enten testosteronplaster i to styrker eller placeboplaster.

Det primære målet for undersøkelsen er, ifølge Dagens Medicin, å se en endring i antall tilfredsstillende seksuelle opplevelser over en fireukers periode. Forskerne konkluderte med en oppsiktsvekkende forbedring blant de kvinnene som hadde fått den høyeste dosen testosteron. I denne gruppen steg antall tilfredstillende seksuelle opplevelser med 2,1 mens de i placebogruppen steg med 0,7.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer