Kviser kan behandles

Du kan bli kvitt kvisene på fire måneder - her får du oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Roaccutan er et effektivt middel mot den mest alvorlige og behandlingsvanskelige form for kviser (akne).

Roaccutan tas som en tablettkur fordelt over 4 måneder. Det aktive middelet heter isotretinoin, en kjemisk forbindelse som finnes normalt i kroppen vår. Når vi spiser mat som inneholder A-vitaminer blir disse omdannet til isotretinoin i leveren vår. Det er derfor et ’naturlig’ stoff som i en viss dose både er nødvendig og helsebringende for oss. I den medisinske verden tilhører Roaccutan en stor gruppe stoffer som kalles retinoider.

Hva er akne?Akne oppstår i pubertetstiden når mengden av de mannlige kjønnshormoner øker i kroppen. De fleste av oss har enten hatt akne eller kjenner noen som har det. Undersøkelser viser at 30-50 prosent av dem som har akne synes dette er vanskelig. Akne kan også eldre ha - helt opp til 30-40 års alder, noen også lengre.

Behandling av akneMange føler akne er en stor belastning, mens andre tar det som en del av ungdommen. De fleste vil imidlertid at akne blir behandles slik at de blir kvitt dem. I våre dager er dette praktisk talt alltid mulig - med midler som kan brukes rett på huden, eller som tabletter. Det mest effektive middel i behandlingen av mer alvorlige og generende akne er Roaccuten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer