Kvitt deg med dårlig ånde

Går du rundt og plager omgivelsene med din dårlige ånde? Test deg selv her! Mozon gir deg råd for å unngå dårlig ånde

Publisert
Sist oppdatert

Finnes det noen verre turn-off enn dårlig ånde? Om du skal ut med drømmedaten må du huske på mer enn bare deodorant og aftershave. Mange kvier seg også for å si ifra til venner eller kolleger som har ubehagelig munnlukt, rett og slett fordi det er pinlig og personlig.

Men heldigvis finnes det måter å unngå problemet på. Ta testen og les rådene som kan forbygge dårlig ånde:

Test din ånde
Den beste testen på om du har dårlig ånde er å slikke på håndleddet og la det ligge igjen litt spytt. La det tørke i ti sekunder og lukt. Om det lukter død og fordervelse av hånden er det mye som tyder på at det samme er tilfelle inne i munnen din.

Dårlig ånde kan blant annet skyldes bakterier i munnen eller problemer med fordøyelsen. Uansett hva som er årsaken kan problemet forebygges på følgende måter:

Puss tenner og bruk tanntråd
Ved å sørge for god munnhyigiene flere ganger daglig er mye gjort. Det er som regel svovelrester fra bakterienes nedbryting av matrester som fører til den fæle lukten. Belegg på tungen fjernes raskt med en bløt tannbørste samtidig med at du pusser tennene. Kjøp munnskyll på apoteket eller lag din egen med vann og grapefruktkjerne-ekstrakt eller grønn te.

Spis sunt
Sunn mat er jo bra uansett, men frukt, grønnsaker og rikelig med vann hjelper deg til å opprettholde en sunn fordøyelse. Ved problemer med fordøyelsen kan gass fra tarmene trenge over i blodet og bli frigjort i lungene.

Spis frokost
Om natten samler det seg bakterier i munnhulen som er årsak til den lite tiltrekkende morgenånden. Når du spiser frokost stimuleres spyttdannelsen som bidrar til å rense bort disse bakteriene.

Drikk te
Te har en evne til å hindre utviklingen av de bakteriene som fører til dårlig lukt. For best effekt bør du drikke teen uten melk. Et par kopper om dagen hjelper godt på munnhygienen.

(Kilde: oestrogen.dk)

Mozon 19.06.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer