Kvitt deg med den dyreste gjelden først

Slik kutter du rentekostnadene i 2014.

SPAR TUSENVIS: Har du 100.000 kroner i kredittkortgjeld, flyr tusenlappene til renter fort ut av vinduet. Kvitt deg med den dyreste gjelden først, og kutt rentekostnadene. Foto: Per Ervland
SPAR TUSENVIS: Har du 100.000 kroner i kredittkortgjeld, flyr tusenlappene til renter fort ut av vinduet. Kvitt deg med den dyreste gjelden først, og kutt rentekostnadene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du både boliglån, forbrukslån og kredittkortgjeld er det viktig å prioritere nedbetaling i riktig rekkefølge. Jo raskere du kvitter seg med den dyreste gjelden, jo lavere vil rentekostnadene dine bli.

Det er faktisk bedre å ta en avdragsfri måned på boliglånet enn å betale ned på kredittkortgjelden helt frem til sommeren.

Pass på: Her blir kortet ditt kopiert

Begynn med kredittkortet

Med unntak av eksempelvis Folkia-lånet som har rente opptil 9245 (!) prosent, er det stort sett kredittkortrenten som svir mest for norske forbrukere. Renten ligger gjerne på rundt 20 prosent, som er vesentlig høyere enn boliglånsrentene i dagens marked.

– Jeg vil anbefale alle som har forbrukslån og/eller stor kredittkortgjeld, å forsøke å kvitte seg med denne gjelden først. Da er du sikret at du betaler minst mulig i renter på gjelden din i nedbetalingsperioden, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand til DinSide.

Det er også viktig å ha en sunn holdning til bruk av kredittkort, slik at man ikke pådrar seg denne dyre gjelden i utgangspunktet. Bruk gjerne kredittkortet på reise eller når du handler på nettet, men ikke bruk mer enn du klarer å betale ved forfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.