Kvitt deg med den dyreste gjelden først

Kan lønne seg å stå over avdrag på boliglånet for å bli kvitt forbruksgjeld.

Betaler du ned kredittkortene først, kan du spare flere tusen i reduserte rentekostnader. Foto: DINSIDE
Betaler du ned kredittkortene først, kan du spare flere tusen i reduserte rentekostnader. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et godt sparetips kan ikke gjentas ofte nok. Har du både boliglån, forbrukslån og kredittkortgjeld er det viktig å prioritere nedbetaling i riktig rekkefølge.

DinSide anbefaler at du betaler ned den dyreste gjelden først. Det er faktisk bedre å ta en avdragsfri måned på boliglånet enn å betale ned på kredittkortgjelden helt frem til sommeren.

Begynn med kredittkortet

Med unntak av sms-lån som har absurd høy rente er det stort sett kredittkortrenten som svir mest for norske forbrukere. Renten ligger gjerne på rundt 20 prosent, som er vesentlig høyere enn boliglånsrentene i dagens marked.

– Jeg vil anbefale alle som har forbrukslån og/eller stor kredittkortgjeld, å forsøke å kvitte seg med denne gjelden først. Da er du sikret at du betaler minst mulig i renter på gjelden din i nedbetalingsperioden, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand til DinSide.

Det er også viktig å ha en sunn holdning til bruk av kredittkort, slik at man ikke pådrar seg denne dyre gjelden i utgangspunktet. Bruk gjerne kredittkortet på reise eller når du handler på nettet, men ikke bruk mer enn du klarer å betale ved forfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer