Kvitt deg med gamle mobilabonnement

Du kan spare mye penger på å oppdatere mobilabonnementet ditt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du ikke har byttet mobilabonnement på en god stund, kan det tenkes du betaler mye mer enn det som strengt tatt er nødvendig.

For selv om mobilselskaper som Telenor og Netcom skifter ut sine abonnementsordninger med jevne mellomrom, lar de fortsatt eksisterende kundene beholde sine gamle abonnementer.

Finn hvilket mobilabonnement som er billigst for deg

Ikke tilpasset dagens bruk

Problemet er bare at mange av de gamle abonnementene ikke er tilpasset dagens mobilbruk, og gjør at du kanskje betaler mer enn du må for både tellerskritt, tekstmeldinger og datatrafikk.

Et eksempel på hvor mye ekstra du må ut med, er om du sitter med den utgåtte kontantkortløsningen fra Telenor, under navnet Ring Kontant. Der må du betale utrolige 2,79 kroner per ringeminutt. Snakk om overpris for en telefonsamtale! I dag har Telenor kontantløsninger, der du betaler under en krone per minutt for å ringe.

Netcoms oversikt over utgåtte abonnementer finner du her

Forskjellig praksis

Til syvende og sist er det du selv som skal ta ansvar for hvilket abonnement du har. Telefonselskapene har forskjellig praksis på hvorvidt de gir beskjed om at abonnementet ikke er gunstig for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.