Kvitt deg med stresset

Stress er i ferd med å bli en hverdagslidelse. Heldigvis for deg har vi satt sammen dette stress-fjerner kurset, som kan hjelpe deg med å bli mer effektiv på jobben, få et bedre samliv og komme i bedre humør.

Publisert
Sist oppdatert

Det er bare å innse det. Med økende krav til livet er hyppige episoder med stress blitt normalen. Det kan tære kraftig på helsen vår hvis vi ikke gjør noe med det, og derfor har vi satt sammen et kurs som kan hjelpe deg å bli kvitt stresset.

Under har vi samlet fem stress-bekjempere. Men først er det viktig at du forstår hva som skjer med kroppen når du blir stresset.

Når kroppen opplever en stresset situasjon går den inn i en kjemp-eller-løp modus, og stress-hormonene cortisol og norepinephrin fosser ut i blodårene. Dette er hormoner som hjalp våre forfedre med å kjempe eller løpe fra en tiger eller en bjørn. De samme hormonene kan vi takke for at vi noen ganger kan bli supermennesker og for eksempel løfte en bil for å redde et barn.

Men hva er ulempene?Kontinuerlig utskilling av stress-hormoner bryter ned kropp og sjel. Hvis vi hele tiden er ”på hugget” kan vi bli sårbare for infeksjoner fordi immunforsvaret svekkes, bli forhindret i å gjøre vårt beste og få hjerteproblemer og søvnløshet. Stress kan også gi oss irrasjonell oppførsel og føre til at vi tar beslutninger som setter livet i fare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer