Kvitteringene blir elektroniske

Papirkvitteringer er en saga blott for noen.

Kvitteringer som blir borte eller uleselige, er en saga blott for noen. Foto: Colourbox.com
Kvitteringer som blir borte eller uleselige, er en saga blott for noen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert vært i situasjoner der du gjerne vil bytte eller reklamere på en vare, men hvor butikken krever kvitteringen. Enten finner du den ikke, eller så har kvitteringen blitt redusert til en uleselig papirlapp.

De færreste av oss klarer å ta vare på alle kvitteringer vi kan få bruk for senere, men nå har danskene fått et system som rotehoder kan misunne dem. Det er også planer om å lansere det i Norge.

- Vi har allerede en avtale med Bauhaus i Norge, og vi jobber med å få med flere før vi lanserer tjenesten i Norge, sier Mads Østergaard Pedersen, partner i eKvittering ApS.

Konseptet kan minne om eFaktura (elektronisk faktura tilbudt av Bankenes betalingssentral), men heter eKvittering, og er en service som gir deg elektroniske versjoner av dine kvitteringer.

Per i dag fungerer det slik at de danskene som ønsker det, melder inn sitt betalingskort til eKvittering.dk. Når de så kjøper noe i en butikk som har et samarbeid med eKvittering, blir den elektroniske kvitteringen automatisk sendt til deres personlige innboks hos eKvittering. Som kunde har du hele tiden oppdatert informasjon om hvilke butikker som tilbyr tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.