Kyllingen er stinn av bakterier

Stor test av kyllingfilet i svenske butikker.

RØDT LYS: Ingen av produktene som ble testet får grønt lys når det gjelder magesykebakterier og antibiotikaresistente E-colibakterier.  Foto: COLOURBOX
RØDT LYS: Ingen av produktene som ble testet får grønt lys når det gjelder magesykebakterier og antibiotikaresistente E-colibakterier. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forbrukermagasinet Råd og Røn har testet bakterieinnholdet i kylling som selges i svenske butikker. Kylling fra danske og svenske produsenter er testet. Resultatene er ikke oppløftende.

Majoriteten av kyllingen i svenske butikker inneholder både magesykebakterier og antibiotikaresistente bakterier.

Putter du kylling i handlekurven når du er på harryhandel? Det er fortsatt ikke farlig, til tross for disse funnene, men det er enda viktigere at du tar dine forholdsregler.

Matjuks: Oksefilet var svinekjøtt

Perfekt for bakterier

I testdokumentet forklares det hvorfor forekomsten av bakterier i kylling er så høy:

Dette har sammenheng med hvordan kyllingen produseres. For at forbrukerne skal få store, flotte fileter, har man med selektiv avl skapt dyr som er rasktvoksende filetfabrikker. Fuglene vokser i en rasende fart, og det går bare en drøy måned fra fødsel til slakt. På den korte tiden rekker ikke fuglene å bygge opp noe immunforsvar, og de rammes lett av ulike sykdommer. Ettersom fuglene avles i enorme anlegg med flere tusen dyr, spres også smitten raskt mellom dyrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer