Kredittkort-rabatt

- Kynisk av DNB

Forbrukerrådet og siviløkonom synes det er uheldig at bank gir rabatt til kunder som shopper med kredittkort.

KREDITTRABATT: DNB og Nordea, blant andre, gir Mastercard-kundene sine mulighet til å handle med rabatt. Forbrukerrådet og Luksusfellen-ekspert er skeptiske til slik praksis. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix og skjermdump.
KREDITTRABATT: DNB og Nordea, blant andre, gir Mastercard-kundene sine mulighet til å handle med rabatt. Forbrukerrådet og Luksusfellen-ekspert er skeptiske til slik praksis. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix og skjermdump. Vis mer
Publisert

«Supertilbud er eksklusive tilbud til deg med Mastercard fra DNB», skriver banken på nettsiden sin.

Kundene som benytter seg av dette tilbudet kan få mellom 10 og 30 prosent rabatt på kjøper sitt hos en rekke vare- og tjenesteforhandlere, også på allerede nedsatte varer. En rekke sports- og klesmerker, tannlegesentre og bilverksted er blant aktørene kredittkortkundene kan få rabatt hos.

«Rabatten trekkes fra på din neste Mastercard-faktura. Husk at du får mest ut av tilbudene om du betaler hele fakturaen ved forfall», skriver DNB videre.

Det finnes sju ulike varianter av DNB Mastercard, blant annet Hvitt Mastercard som er spesielt rettet mot studenter, lærlinger og unge i førstegangstjenesten.

Retter seg kun mot kredittkortkundene

Sivil- og adferdsøkonom Hallgeir Kvadsheim, også kjent som Luksusfellen-ekspert, kaller dette «hykleri forkledd som rabatter» i et innlegg på Pengeverkstedet.no. Han reagerer spesielt på at det er kredittkortkundene til DNB, ikke alle bankens kunder, som får dette tilbudet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer