La deg friste

Spis mindre snop med full snopskuff ...

La deg friste
Publisert
Sist oppdatert

Har du tatt total avstand fra snop og andre fristelser i håp om å gå ned et par kilo?Ifølge ny forskning er det helt feil måte å gjøre det på.

Bedre viljestyrke

Det høres kanskje rart ut, men eksperimentene utført ved Catholic University i Belgia viser at folk har større viljestyrke til å motstå fristelser hvis de har dem rett foran nesen.

Kelly Geyskens, Siegfried DeWitte, Mario Pandelaere, and Luk Warlop testet viljestyrken til folk i situasjoner med flere ulike fristelser. Blant annet tok de testpersonene inn i et rom fylt av lukten av nybakte brownies.

Derfor elsker vi sjokolade

I denne situasjonen, som i flere andre, viste det seg at testpersonene hadde sterkere viljestyrke når fristelsen var tilgjengelig for dem i fysisk form enn når de så dem på bilder eller kjente lukten av dem.

- Dette betyr at en fullstappet godteriskuff kan hjelpe kvinner til å kontrollere snopinntaket, mens fristende bilder i magasiner og på TV kan føre til at de tar seg noen godbiter så snart de får anledning, sier forskerne til eurekalert.org

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer