La deg ikke lure av grensehandel

Jo da, det er billigere i Sverige. Men det er ikke ett fett hvor du handler.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor brukte nordmenn 9,2 milliarder kroner på grensehandel. Nesten halvparten av alle handleturene over grensen går til Strömstadområdet.

Vi elsker billig kjøtt og alkohol

Ifølge en pristest i den svenske avisen Göteborgs-Posten (GP), er prisene nær norskegrensen høyere enn prisene i en av Sveriges største byer.

Prisforskjellen mellom Nordby Supermarked og Ica Maxi Gøteborg. Prisene er omgjort til norske kroner etter valutakursen på Xe.com. Kilde: Göteborgs-Posten / Graf: DinSide
Prisforskjellen mellom Nordby Supermarked og Ica Maxi Gøteborg. Prisene er omgjort til norske kroner etter valutakursen på Xe.com. Kilde: Göteborgs-Posten / Graf: DinSide Vis mer

GP sjekket prisene på utvalgte matvarer på Nordby Supermarked og Ica Maxi i Gøteborg. Til sammen kostet handlekurven 72 svenske kroner mer på Nordby enn på Ica Maxi, noe som tilsvarer 11 prosent mer. Når man tar i betraktning at nordmenn på handletur i Sverige gjerne kjøper matvarer i store kvanta, kan forskjellen utgjøre ganske mange kroner og øre.


Stopp på veien? Her er Sveriges beste rasteplasser

Nesten samtlige varer var dyrere på Nordby enn på Ica Maxi. Svenske kjøttboller, ost, Coca Cola, og det meste av frukt kostet mindre i Gøteborg enn i Svinesund.

Ica Maxi er en storsortimentsbutikk, og ifølge DinSides pristester her i Norge, er slike butikker dyrere enn lavpriskjedene. Om de samme forholdene gjelder hos våre naboer i øst, bør det være mulig å spare enda mer på å velge rett butikk over grensen.

I den store og hele sammenhengen, må det også nevnes at det som regel koster litt mer å komme seg til Gøteborg enn Svinesund. Med tanke på høye drivstoffpriser, skal du handle mye for at det skal være lønnsomt å reise til Gøteborg. Men om du er på ferie hos våre gode naboer, bør du kanskje tenke deg om to ganger før du handler?

Hva bør du gjøre i Gøteborg? Her er tipsene

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer