La oss kjøpe Messi!

Hvordan kan verdens rikeste land ha et så dårlig fotballag?

Lionel Messi:  Etter landslagets tap for Lichtenstein og San Marino har ikke norske backpackere lenger flagget på ryggsekken. La oss gjenreise vår ære, foreslår Jon Erland Madsen. Foto: Darz Mol
Lionel Messi: Etter landslagets tap for Lichtenstein og San Marino har ikke norske backpackere lenger flagget på ryggsekken. La oss gjenreise vår ære, foreslår Jon Erland Madsen. Foto: Darz Mol Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Qatar har blitt en av regionens sterkeste friidrettsnasjoner etter å ha kjøpt kenyanere og gitt dem arabiske navn og statsborgerskap på rekordtid. Qatar har også kjøpt brytere fra Bulgaria.

Og hva gjør vi med oljemilliardene våre? Bygger kystkultursenter i Rørvik? Broer dit ingen bor? En Opera der det er best å sitte på taket? Se på verdens rikeste land spille fotball mot verdens minste og nyeste, Makedonia. Null - null. Vi skammer oss jo over å være norske. Vi klarer ikke lenger å se verden i øynene. Vi går med solbriller når vi er i utlandet.

Vi har gjort det før: Den opprinnelig finske håndballspilleren Katja Nyberg fikk norsk statsborgerskap i 2001, etter å ha bodd her i fire år. Jaysuma Saidy Ndure, en av verdens beste sprintere, ble norsk statsborger i 2006 etter å ha kommet til landet i 2002.

Den beryktede juksepaven Johann Mühlegg flyttet til Spania i 1998 og ble spansk statborger i 1999. I Norge skal man som hovedregel ha syv års botid for å bli statsborger.

Det følger imidlertid av paragraf 18 i statsborgerloven at Kongen i statsråd kan gi unntak fra botidskravet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer