La tyvene sende deg sms!

Sms hver gang kortet ditt blir brukt er det siste mottiltaket mot kortsvindlerne.

Kort prosess: Opprett en sms-varsling som gir deg beskjed hver gang kortet (eller en kopi du ikke kjenner til) brukes. Foto: Colourbox.com
Kort prosess: Opprett en sms-varsling som gir deg beskjed hver gang kortet (eller en kopi du ikke kjenner til) brukes. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalt skimming, eller kopiering av kredittkort, skjer ikke bare i minibanker. Når kelneren forsvinner på bakrommet med kortet ditt, kan han kopiere informasjonen i magnetstripen på noen sekunder. Det kan også installeres skimmingutstyr i kortlesere i butikker, da gjerne i ledetog med butikkbetjeningen.

Ettersom minibanker har blitt bedre sikret mot installasjon av skimmingutstyr, har skimmingen flyttet til butikkterminalene. - I utlandet ser vi nå en økning av slik kopiering, sier Anne Dybo i Økokrim. - Det gjøres på en måte det er vanskelig for publikum å gjennomskue.

Bruker du kort i taxi? Les her

Vanskeligere med chip

Ifølge informasjonssjef Anders Bigseth i Teller Norge, har hittil ingen svindlere klart å kopiere informasjonen som ligger i chip-en i de nye bankkortene. - Du kan ikke lage et nytt kort, eller handle på internett, uten å ha denne informasjonen. Dermed er kortet sikrere, sier Bigseth.

Mens Dybo i Økokrim mener det har vært en sterk økning i kortsvindler, sier Bigseth at denne bare har fulgt den sterke økningen i kortbruken generelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer