Lær barn å trene

Det er aldri for tidlig å lære barn gode aktivitetsvaner.

Publisert
Sist oppdatert

- Som spebarn blir de små flyttet fra bilseter til høye stoler ved middagsbordet til barnestoler foran TVen, sier Jane Clark, bevegelsesspesialist til USAToday.

- Det er delvis for sikkerhetens skyld, selvfølgelig. Men barn, selv spebarn, beveger seg for lite i disse dager, og det setter standaren for et stillesittende, usunt liv. Foreldre tror at fysisk aktivitet skjer av seg selv for barn. Men det gjør ikke det, sier hun videre.

En skotsk studie bekrefter Clarks mening. Skottene fulgte bevegelsene til nesten 80 treåringer ved å la dem ha på seg en monitor på størrelse med en fyrstikkeske festet til midjen i en uke. Forskerne fant ut at gjennomsnittet av smårollingene var aktive kun i 20 minutter per dag - mye mindre enn en time, som er anbefalt.

Tren selvBarn i dag leker mindre utendørs enn deres foreldre gjorde, i følge en amerikansk studie. I undersøkelsen fortalte 71 prosent av 800 mødre at de husket å ha lekt utendørs hver dag som barn, men kun 26 prosent av dem fortalte at deres barn daglig lekte ute. Frykt for kriminalitet, dårlig tid og mye TV-titting var noen av grunnene til dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer