Lær deg å flørte med blikket

Når en kvinne entrer rommet vil øynenes bevegelser de første sekundene være avgjørende for hvor attraktiv mennene synes hun er, viser forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom kvinnen med vilje lar blikket gli mot en spesiell mann, vil han automatisk se på henne som mer attraktiv, viser ny forskning ifølge iVillage.com. Hvis hun ser på ham, men deretter ser bort vil den samme mannen synes hun er mindre sexy.

Studien er publisert i magasinet Psycological Science.

Avvisning- Våre inntrykk av andre blir påvirket av disse enkle, ikke-verbale tegnene - og vi er ikke objektive i vår vurdering, sier studieforfatter Malia Mason til iVillage.

Det kan bety at en mann synes en kvinne er mer attraktiv fordi hun virker interessert i ham - og motsatt, at han ikke liker henne like godt fordi han føler seg avvist. Mannen kan også ta avvisningen som en refleksjon på en negativ personlighet.

- Den beste tingen du kan gjøre for å skape et forhold er bare å se på den andre personen, spesielt når du lytter til dem, sier Beverly Palmer, psykologiprofessor og ekspert på ikke-verbal kommunikasjon.

I følge Palmer bruker de mest sjarmerende menneskene øyekontakt med samtalepartnere. Det gjør at du føler deg som et svært viktig menneske i akkurat det øyeblikket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer