Alle kan oppleve å bli mer eller mindre nervøse før et foredrag, en tale eller når man må presentere seg på et foreldremøte. Likevel er det noe de fleste må gjennom flere ganger i løpet av livet. Hvordan skal man greie det uten å grue seg altfor mye?
Kjenn på følelseneI følge Tord Pååg, svensk film- og teaterregissør som holder kurs i dynamisk opptreden, skal man ikke holde følelsene tilbake. Både i jobb og i hverdagslivet må man vise hva man føler. Likevel trenger du ikke fortelle hvor nervøs du er eller hvilke følelser du får mens du snakker. Ved å lytte til kroppen blir vi spontane, og når kropp og ord prater samme språk kommer talerens kreative kraft fram.
- Målet er å vise at du duger her og nå, på denne scenen og i livet. Det handler om å våge ta en risiko, å klyve over din trygghetssone, sier Pååg til Expressen.
Mens vi er glade i oppmerksomhet når vi er små, opplever mange at denne tryggheten forsvinner med alderen. Vi spiller mer roller og prøver å oppnå folks forventninger.
Vær forberedt- Det er viktig å være forberedt før en opptreden. Både emnet man skal prate om og følelsesmessig, sier Pååg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger