- Lær små barn om sex

Barn helt ned i fireårsalderen bør få seksualundervisning, mener eksperter.

Man skal tidlig krøkes. Lær barn om sex, så får de et sunnere forhold til det senere, mener eksperter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Man skal tidlig krøkes. Lær barn om sex, så får de et sunnere forhold til det senere, mener eksperter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er de britiske helseorganisasjonene Family Planning Association og Brook som kommer med utspillet, ifølge BBC News.

Mer må bli gjort for å redusere de økende aborttallene og tilfellene av kjønnsykdommer blant ungdom, hevder de. Tidlig sexundervisning vil dessuten kunne forebygge for tidlig seksuell debut, mener organisasjonene.

Les også: - Sex-fokus skader unge jenter

Barn i fireårsalderen kan godt lære seg navn på kroppsdeler og grunnleggende fakta om seksuelle relasjoner. Myndighetene i dag gir ikke unge tilstrekkelig informasjon om sex og relasjoner, hevder de videre.

- En katastrofe

Sexolog Gro Isachsen mener mye av seksualundervisningen i den norske skole er en katastrofe, og er absolutt åpen for at små barn får lære om sex og samliv. - Det finnes noen flinke lærere og helsesøstere, men det er langt fra mange nok. De fleste unge lærer om puberteten først etter at den er satt inn, og undervisningen varer alt for kort tid, sier hun til DinSide Helse, og legger til: - Når det gjelder seksualundervisning for barn er det viktig at det ikke blir påtrengende eller virker støtende, og undervisningen må selvsagt tilpasses hvert aldersnivå. Og barna må få svar hvis de spør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer