Lær ungene om penger

Du kan unngå at de blir uansvarlige sløsere.

Publisert
Sist oppdatert

Økonomi kan læres, skal vi tro Redding.com - og avkommet ditt bør lære seg forskjell på god og dårlig økonomi så tidlig som mulig.

Her er fem viktige punkter for en drømmelignende finansiell fremtid (det er i hvert fall lov å håpe)

 • Forklar forskjellen mellom hva man trenger og hva man vil ha. Forklar og vis forskjellen mellom pengene "Dette er en hundrelapp, mens det er en tier". Papirpenger er mer penger. Hvis poden ikke er for ung, forklar at det lønner seg å bruke mindre enn man får.

  "Det er viktig å utvikle disiplin i forhold til penger. Hvis ungene skjønner at man må jobbe for å tjene penger, er mye gjort." sier Teri Vanderpool, tobarnsmor og administrerende direktør, til Redding.com.

 • Sparingen kommer ikke av seg selv. Lær dem å spare penger til det de ønsker seg. Slik vil de spare penger også når de blir eldre. Det er ikke relevant hvor mye man sparer til enhver tid, men at man sparer med en gang man tjener penger.
 • Sjekk også: Her får du best BSU-rente

 • La ungene få mulighet til å ta ansvar for egne penger. På den kan de lære hvordan de kan ta gode beslutninger selv.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer