Lærer anoreksi på nettet

Anorektiske barn besøker internettsider som forteller dem hvordan de kan bli enda tynnere. ¹ Skremmende, mener norsk overlege.

Publisert
Sist oppdatert

En rekke norske nettsteder gir anorektiske barn og unge informasjon om hvordan de kan bli enda tynnere. Overlege ved Barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk ved St. Olavs Hospital, Kjersti Brænne, synes fenomenet er skremmende.

- Dette er noe vi som behandler personer med spiseforstyrrelser, må være svært oppmerksomme på. Vi kan kanskje anta at dette er vanligere i USA, men jeg er sikker på at det også gjelder jenter her i landet. Det er skremmende å se de norske nettstedene, synes Brænne.

Og til tross for at websidene kan være farlige, vil det være svært vanskelig å forby innholdet, mener en norsk jusprofessor.

Les hele saken her: Vanskelig å forby anoreksi-sidene

Lærer å lure legenNettsteder og chatte-rom hvor anoreksi og bulimi framstilles som noe positivt, har blitt stadig vanligere i USA. Her gir brukerne hverandre tips om hvilke medisiner som kan forårsake oppkast og hvordan de kan ”lure” foreldre og leger.

I en pilotstudie som er utført blant 186 ungdommer med spiseforstyrrelser, forteller mer enn en av tre at de har vært inne på slike nettsteder. Nesten alle hadde plukket opp nye tips om hvordan de kan gå ned i vekt eller kaste opp og brekke seg. De som besøkte nettsteder med fokus på å kurere spiseforstyrrelser fant også ofte slike råd her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer