Lærer sex av TV

Tenåringer lærer ikke lenger om blomster og bier. Nå er det sex på TV som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert

Programmer som fokuserer på sex kan ha stor innvirkning på tenåringers seksualliv.

En amerikansk undersøkelse har nå sammenliknet tiden foran tv-programmer med sex og ungdommenes seksualliv.

Undersøkelsen viser at de tenåringene som ser mest sex på TV har dobbelt så høy sannsynlighet for å ta initiativ til sex, enn de som ser minst på slike programmer.

Oppmuntrer tenåringer- Dette er det sterkeste beviset hittill for at TV-programmer med seksuelt innhold kan oppmuntre tenåringer til samleie og andre former for seksualitet, mener forskningsleder Rebecca Collins.

Sammen med kollegaene i firmaet RAND Corp. har hun intervjuet 1792 tenåringer mellom 12 og 17 år. Forskerne intervjuet ungdommene to ganger med et års mellomrom.

Rapporten viser at de ti prosent av tenåringene som så mest på programmer med seksuelt innhold, dobbelt så ofte hadde tatt initiativ til samleie, i forhold til de ti prosent som så minst på slike programmer.

De samme ungdommene hadde også oftest tatt initiativ til andre former for sex, som for eksempel munnsex.

- Utviklingen av seksuell adferd blant de som så mye sex på TV er slående. Påvirkningen fra TV er så tydelig at selv små endringer i ungdommenes TV-vaner kan ha stor betydning for deres seksualitet, sier Collins til nyhetsbyrået Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.