Lag ditt eget VISA-kort

VISA vil la norske korteiere designe sitt eget kort, men bankene holder igjen.

Lag ditt eget VISA-kort
Publisert
Sist oppdatert

Kunne du tenke deg å ha din gullfisk eller puddel på forsiden av bankkortet? Eller et bilde av din gamle oldemor? Nå er det faktisk mulig - dersom bankene tar seg sammen.

VISA har nemlig innledet et samarbeid med softwarebedriften Serverside, slik at bankkunder i hele verden får mulighet til å designe utseendet på sitt eget bankkort.

Men ennå har ikke de norske bankene falt helt for idéen.

Kostnadskrevende

- Vi har ingen konkrete planer, men synes at idéen er spennede, sier Thorleif Ek som er ansvarlig for forretningsutvikling for kortområdet i Nordea.

Han fremhever at prosessen vil være ganske kostnadskrevende fordi trykkeprosessen kompliseres av at folk selv skal bestemme hvilket bilde som skal være på kortforsiden.

- Men siste ord er ikke sagt i denne saken, og flere norske banker har faktisk begynt å la folk velge mellom ulike design. Men så vidt jeg vet har ingen tatt skrittet fullt ut ennå, sier Thorleif Ek.

I fjor skrev vi blant annet om Sparebank 1 Nord-Norge som har lansert en lang rekke nye kort med ulike motiver

Foreløpig vet vi bare om den sveitsiske banken, Cornèr Banca, som har kommet lenger i prosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer