Lag ditt eget VISA-kort

VISA vil la norske korteiere designe sitt eget kort, men bankene holder igjen.

Lag ditt eget VISA-kort
Publisert
Sist oppdatert

Kunne du tenke deg å ha din gullfisk eller puddel på forsiden av bankkortet? Eller et bilde av din gamle oldemor? Nå er det faktisk mulig - dersom bankene tar seg sammen.

VISA har nemlig innledet et samarbeid med softwarebedriften Serverside, slik at bankkunder i hele verden får mulighet til å designe utseendet på sitt eget bankkort.

Men ennå har ikke de norske bankene falt helt for idéen.

Kostnadskrevende

- Vi har ingen konkrete planer, men synes at idéen er spennede, sier Thorleif Ek som er ansvarlig for forretningsutvikling for kortområdet i Nordea.

Han fremhever at prosessen vil være ganske kostnadskrevende fordi trykkeprosessen kompliseres av at folk selv skal bestemme hvilket bilde som skal være på kortforsiden.

- Men siste ord er ikke sagt i denne saken, og flere norske banker har faktisk begynt å la folk velge mellom ulike design. Men så vidt jeg vet har ingen tatt skrittet fullt ut ennå, sier Thorleif Ek.

I fjor skrev vi blant annet om Sparebank 1 Nord-Norge som har lansert en lang rekke nye kort med ulike motiver

Foreløpig vet vi bare om den sveitsiske banken, Cornèr Banca, som har kommet lenger i prosessen.

- Våre kunder kan sende oss et bilde de ønsker på VISA- eller Masterkortet sitt. Men vi må godkjenne det, og folk kan ikke selv designe det, forteller Daniela Gampp i Cornèr Banca.

Gir sosial status

Ifølge sosiolog Birthe Linddahl Hansen fra Institutt for Fremtidsforskning, vil muligheten for å designe kortene selv, gjøre at det skifter status fra et kjedelig betalingsmiddel til noe folk synes er kult å vise frem.

- I stedet for å være en passiv forbruker, er det en tendens til at man vil være en aktiv forbruker. Man vil bruke dette som et ledd i å skape seg en identitet. Det vil formentlig være slik at folk vil vise deres personlig designede kort frem for å vise sitt eget uttrykk, sier hun til Berlingske Tidende.

Slik fungerer det

Kundene kan designe sitt eget kort ved hjelp av et internettbasert program som bankene gir dem adgang til via sine egne hjemmesider.

Og her kan kunden altså selv legge inn det bildet han eller hun ønsker på kortet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer