Lag ditt perfekte arkiv

For en som lever i en nokså papirløs hverdag, er det utrolig hvor mye papir som kan bli oppsamlet i løpet av et skarve år. Nå er tiden inne til å slanke haugen ned til åtte sirlige og meningsfylte mapper.

Publisert
Sist oppdatert

Ser man på dokumentene en vanlig husholdning har liggende i skuffer og skap, og hvilke situasjoner de kan komme til nytte i, er det nemlig mulig å kaste kilovis for en vanlig papirhamstrer. En nyttig påminnelse er jo at lovverket setter begrensninger for hvor lenge det er noen vits i å beholde dokumentene. Her er våre analyser og råd - trinn for trinn gjennom diverse-bunkene:

Lønnsslippene

Lønnslippene kan være fornuftige å oppbevare i ett kalenderår, men ikke la hauger med gamle slipper formørke arkivet ditt. Kast dem, enkelt og greit, etter at du har mottatt årsoppgaven fra arbeidsgiveren din, og konstatert at den stemmer. Etter dette er det bare årsoppgaven du trenger som dokumentasjon til selvangivelsen.

Kontoutskriftene

Kontoutskrifter er en utdøende rase dokumenter, og vi foreslår at du aldri har mer enn en årgang liggende i ditt personlige arkiv.

I teorien kan vi komme opp i tvister om hvorvidt en regning er betalt eller ikke i hele tre år etter et kjøp, slik at en eller annen dokumentasjon på at overføringer har skjedd er uomtvistelig kjekt å ha. Her kan du lese mer om hvordan du er sikret dette likevel - selv om du kaster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer