Lag en ladestasjon

Spar strøm, og slipp tomt batteri.

Publisert
Sist oppdatert

Vår leser Tines familie balanserer ønsket om å spare strøm - og skrekken for å gå tom for batteri på mobiltelefonen. Hun skriver:

Vi har en "ladestasjon" på kjøkkenet. Den kan like gjerne plasseres på gangen eller i stua eller et annet praktisk sted der det er uttak for strøm. Vi startet med dette først og fremst fordi det var praktisk: -"Har du sett laderen til...?" "-Jeg har ikke strøm på mobilen min." "-Søren nå glemte jeg mobilen hjemme". "Abonnenten har slått av mobilen eller er utenfor dekning".

Som mange andre ble vi litt lei av dette og samlet alle husets ladere og ryddet god plass i en hylle på kjøkkenet - rett ved siden av utgangsdøra - både for å få en praktisk oversikt og fordi blikket naturlig falt inn i hyllen når vi var på vei ut. Og etter dette glemte ingen igjen mobilen hjemme.

Mange setter sine elektroniske apparater til lading over natten, enten i et annet rom eller på soverommet for samtidig å bruke mobilen som vekkerklokke. Fire - fem mobiler m.m. til lading hver natt!! Man trenger ikke være så gammel før man forstår at det ikke lønner seg i lengden og i tillegg kan det medføre en viss brannfare og farlige situasjoner i løpet av natten!

Dagens moderne mobiltelefoner og andre elektroniske mobile enheter trenger nå ikke så lang ladetid. Litt avhengig av familiens dagsrytme ligger våre mobile enheter til lading sånn cirka rett etter at de forskjellige familiemedlemmer kommer hjem eller mens vi spiser middag eller kvelds, det vil si når vi allikevel er tilstede på kjøkkenet og i nærheten om mobilen skulle ringe. (Ja, noen har jo et 24 timers avhengighetsforhold som vi vet.) Det er alltid lett og holde øye med når de ulike enhetene er ferdig ladet slik at man raskt kan trekke ut laderen fra stikkontakten og apparatene er alltid ferdig ladet og klare til neste dag uten at man må stresse med å sette de til lading (etter at man har stresset hele huset rundt for å finne den rette laderen) rett før man skal legge seg for å sove!

Man tar også bedre vare på de ulike laderene på denne måten. De fleste stikkontaktene i et hus er plassert nede ved gulvlistene og mange lar laderene bli stående i hele døgnet, i tillegg til at de trekker strøm selv når de ikke står og lader opp noe, så er det hverken smart eller pent og la disse ledningene ligge og slenge i de ulike rom i huset hele døgnet! Og ettersom vi har samlet alt på ett sted så er det også lett å se om noen har glemt å trekke laderen ut av stikkontakten når enheten er ferdig oppladet og med en slik praktisk plassering er det lett og oppdra hele familien til en bedre "ladehygiene" og dermed mange penger (og ergrelser) spart i løpet av et helt år!

(Mange ladere små gir en stor "Ååååååååååh!")

Stor konkurranse

Wilfa og DinSide har i samarbeid en løpende konkurranse i januar, der tre heldige lesere kan vinne hver sin varmeovn - eller å slippe å betale strømregningen for forrige kvartal.

Alt du må gjøre for å vinne er å sende oss ditt beste strømsparetips. De fleste kjenner jo til de store strømslukene, men her vil vi gjerne høre om de små grepene våre lesere tar i hverdagen. Samlet kan disse bidra til å spare mye strøm.

Hver dag, til og med 1. februar, vil vi publisere et nytt tips, slik at alle leserne kan ta del i de smarte sparetipsene!

Kan du bedre?

Les mer om konkurransereglene, premier og hvordan DU kan delta her.

Konkurransen avsluttes fredag 1. februar.

Det er en uke igjen, og dersom ditt strømsparetips vinner, slipper du å betale en strømregning.

Konkurransens første vinner
Konkurransens andre vinner
Konkurransens tredje vinner

Vi gjør oppmerksomme på at flere lesere kan ha sendt inn omtrent samme tips. Der dette er tilfelle, gjelder førstemann til mølla-prinsippet.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer