Lagrer kundeservice-chat uten varsel

Store selskaper lagrer store mengder kommunikasjon. Det kan være ulovlig.

PASS DEG: Mange ser på chat, eller "lynmeldinger" som det har blitt kalt, som en midlertidig og uhøytidelig måte å kommunisere på. Men chatting med kundeservice blir lagret, og kan brukes mot deg i ettertid.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PASS DEG: Mange ser på chat, eller "lynmeldinger" som det har blitt kalt, som en midlertidig og uhøytidelig måte å kommunisere på. Men chatting med kundeservice blir lagret, og kan brukes mot deg i ettertid. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tidligere oppfordret dere til å bruke kundeservice via chat. Altså å prate med selskaper gjennom lynmeldinger på nettsidene deres, helt gratis.

Men den ferske kommunikasjonskanalen byr på overraskelser: Det viste seg først at Canal Digital Kabel-TV kunne se meldinger før de var sendt, etterhvert som du skrev dem inn.

Denne "synske" chatten førte til at en kunde fikk svar på noe han hadde skrevet, angret på og slettet uten å trykke på send-knappen.

Nå kan DinSide by på en ny overraskelse: Chattingen din lagres, ofte for evig tid og uten så mye som en advarsel.

Dermed kan det du sier i en chat i dag, bli hentet frem og brukt mot deg i mange år fremover. Uten at du visste at det overhodet var mulig.

Lagrer, men sier ikke fra

DinSide har spurt og sjekket hvordan ti av de største selskapene med chat-kundeservice lagrer chattingen, og hvorvidt de sier fra. Bare det å opplyse tydelig om lagringen før chatten starter, i chat-vinduet, kvalifiserer til et "Ja" i tabellen nedenfor.

Slik så det ut da denne artikkelen ble publisert, 16. februar:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer