Lån mer enn bøker!

Det er ikke bare bøker man kan låne på bibliotekene rundtom i landet – på ett av bibliotekene vi har sjekket har de nesten alt man trenger!

BIBLIOTEK: Du kan låne mye mer enn bøker på bibliotekene rundt om i landet! Foto: IVY PHOTOS / Shutterstock / NTB
BIBLIOTEK: Du kan låne mye mer enn bøker på bibliotekene rundt om i landet! Foto: IVY PHOTOS / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du fikse noe hjemme, men mangler det riktige utstyret? Ønsker å lære deg et nytt instrument, eller ha en elsykkel tilgjengelig i noen dager?

Du kan låne det på biblioteket! De tilbyr nemlig ikke bare bøker og film, men også ulikt utstyr. Det varierer litt i utvalg landet over, men alle bibliotekene vi har sjekket låner ut flere ting enn bøker.

Lån en geologisekk

Skal du på geologitur? Da kan du låne en geologisekk ved Slemmestad bibliotek. Sekken inneholder hammer, meisel, vernebriller, hjelm, hansker og sitteunderlag, og kan lånes i 3 dager.

Ønsker du å pryde stuen med et nytt maleri eller bilde? Da kan du oppsøke Asker bibliotek sitt artotek. Du kan låne bilder i opptil tre måneder. For å låne et bilde må du ha lånekort fra Askerbibliotekene.

De låner også ut musikkintrumenter, som gitarer, ukulele, bongotrommer og en fiolin. De kan man låne i 14 dager. Ellers er det også mulig å låne en symaskin, actionkamera og elektronisk tegnebrett i opptil syv dager.

De tilbyr også utlån av elsykler, og du kan anvende den i tre dager.

Lån fra en frøbank!

Hos Hovedbiblioteket og Moholt bibliotek i Trondheim kan du låne frø fra frøbanken deres. Det fungerer slik at du dyrker selv på kjøkken eller balkong. Ved høsting tar du med frø fra din nye plante og leverer tilbake til biblioteket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer