Lån mer enn bøker!

Det er ikke bare bøker man kan låne på bibliotekene rundtom i landet – på ett av bibliotekene vi har sjekket har de nesten alt man trenger!

BIBLIOTEK: Du kan låne mye mer enn bøker på bibliotekene rundt om i landet! Foto: IVY PHOTOS / Shutterstock / NTB
BIBLIOTEK: Du kan låne mye mer enn bøker på bibliotekene rundt om i landet! Foto: IVY PHOTOS / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du fikse noe hjemme, men mangler det riktige utstyret? Ønsker å lære deg et nytt instrument, eller ha en elsykkel tilgjengelig i noen dager?

Du kan låne det på biblioteket! De tilbyr nemlig ikke bare bøker og film, men også ulikt utstyr. Det varierer litt i utvalg landet over, men alle bibliotekene vi har sjekket låner ut flere ting enn bøker.

Lån en geologisekk

Skal du på geologitur? Da kan du låne en geologisekk ved Slemmestad bibliotek. Sekken inneholder hammer, meisel, vernebriller, hjelm, hansker og sitteunderlag, og kan lånes i 3 dager.

Ønsker du å pryde stuen med et nytt maleri eller bilde? Da kan du oppsøke Asker bibliotek sitt artotek. Du kan låne bilder i opptil tre måneder. For å låne et bilde må du ha lånekort fra Askerbibliotekene.

De låner også ut musikkintrumenter, som gitarer, ukulele, bongotrommer og en fiolin. De kan man låne i 14 dager. Ellers er det også mulig å låne en symaskin, actionkamera og elektronisk tegnebrett i opptil syv dager.

De tilbyr også utlån av elsykler, og du kan anvende den i tre dager.

Lån fra en frøbank!

Hos Hovedbiblioteket og Moholt bibliotek i Trondheim kan du låne frø fra frøbanken deres. Det fungerer slik at du dyrker selv på kjøkken eller balkong. Ved høsting tar du med frø fra din nye plante og leverer tilbake til biblioteket.

Du kan velge mellom 20 til 30 forskjellige frø.

Skal du pusse opp hjemme? Da kan du låne verktøy fra bibliotekene i Trondheim. Du kan låne alt fra drill til vinkelsliper og verneutstyr i opptil syv dager.

Her også tilbys det utlån av elsykkel i opptil tre dager.

Produser musikk i lydstudio!

Ønsker du å teste et spill til spillkonsollen din? Bergen offentlige bibliotek låner ut konsollspill til Playstation, Xbox og Nintendo.

I tillegg har de et lydstudio man kan låne for å jobbe med både lyd og levende bilder.

Trenger du et kontor?

Sølvberget bibliotek i Stavanger leier ut kontor og møterom.

De kan brukes av forfattere, skribenter og av alle som jobber med å produsere tekst i en eller annen form, enten det er romaner, fagbøker, tegneserier, filmmanus, sangtekster eller lignende.

Du kan låne kontoret på timesbasis, eller benytte deg av det over en lengre periode.

Her finnes alt!

Er du i nærheten av biblioteket i Tana? Da kan du låne så å si alt du skulle trenge.

Her har de alt fra ski til feltseng. De tilbyr utlån av piggdekk til sykkel, utstyr til alpint, babybilstol, barnepulk, sykkel, bæremeis, fiskestang, flytevest og mye mye mer.

De har trolig landets mest omfattende lånetilbud.

Hva med Deichman?

Deichman tilbyr også utlån av verktøy, slik som de gjør i Trondheim.

Bibliotekene som har «verktøybibliotek» er Holmlia, Grünerløkka, Torshov og Tøyen. Man kan låne med seg verktøy hjem i 24 timer.

På Deichman Grünerløkka kan man også låne med seg en hagepakke, som inneholder trillebår, jernrive, greip, spade, krafse og grensaks, i syv dager.

Ellers har Deichman også et frøbibliotek, lydstudio, kursrom og DJ-stasjon.

Kanskje er det uante muligheter til å låne ting der du bor? Hos de fleste bibliotek finner du informasjon om hva du kan låne på nettsidene deres. Mange tilbyr deg for eksempel også å låne en 3D-printer (i bibliotekslokalene), men da riktignok mot en kostnad for materialene du bruker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer