Lån til 49 prosent - noen dyrere?

RENTEFEST? Selv med rekordlave renter i landet pepres vi med reklame for lån uten sikkerhet. Faller du for fristelsen risikerer du å betale ti ganger mer enn du ville gjort på et tilsvarende boliglån.

Publisert
Sist oppdatert

De mest aggressive annonsørene av usikrede lån lar seg ikke dupere av at bankene tilbyr boliglån til 3 - 4 prosent. Ikke mindre enn 49 prosent per år lyder den hittil høyeste noterte prisen på forbrukslån.

I beregningene har vi brukt DinSides effektiv rentekalkulator , og kryssjekket tallene mot kredittselskapenes egne kalkulatorer. Det ga interessante resultater.

18,4 - et pent tall

Verken ACCbank/Citibanks eller GE Capitals kalkulatorer opplyser om effektiv rente på lånesummen du taster inn. Unntaket er hvis du også søker om et usikret lån på 75.000 kroner over henholdsvis tolv og ti år. Er du blant de sistnevnte, får du ditt svar i nederste rubrikken i kalkulatoren. Hos begge tilbyderne er rentesatsen på 18,4 prosent.

Vil du vite den effektive renten på lånet du faktisk har tenkt å søke om, må du finne svaret andre steder. Det er svært sannsynlig at den effektive renten blir langt høyere. De færreste vil vurdere å ta opp lån på så mye som 75.000 kroner til nominelle renter som nærmer seg 20-tallet.

Det blir imidlertid penere tall jo større lånebeløpet er, ettersom begge opererer med både etablerings- og månedsgebyrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer