Lån til aksjer - kun for rikinger?

Har du ikke penger til sparing? Kanskje du likevel kan kaste deg på aksjebølgen. Vi har sett på mulighetene for å forlenge boliglånet og investere pengene.

Lån til aksjer - kun for rikinger?
Publisert

Mange norske banker tilbyr etter hvert kundene sine å forlenge betalingene på boliglån. Heretter anbefaler de kundene å investere pengene i aksjefond. Meningen er naturligvis at du skal tjene penger på trikset.

DinSide har sett på om ideen virkelig er anbefalelsesverdig.

Slik gjør du!

Ønsker du å investere pengene dine i fond fremfor å betale raskt ned på gjelden din, må du i første omgang få banken med på ideen. Rett nok tilbyr de dette produktet, men alle kan likevel ikke forvente å få lov til å forlenge lånene sine.

Poenget er at du, ved å redusere de månedlige avdragene på lånet ditt, sitter igjen med en pengepose. Denne pengeposen kan du da investere, og forhåpentligvis få en bra avkastning. Les mer om ulike investeringsalternativer her.

Gevinst: En halv million kroner

Ved å forlenge boliglånet ditt (som er på 1 million kroner) fra 20 til 25 års løpetid, får du hver måned frigitt om lag 630 kroner. Disse pengene investerer du i et aksjefond som gir en årlig avkastning på 10 prosent. Etter 25 år, eier du aksjefond til en verdi av 840.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer