Lån uten underskrift

Nå behøver du ikke å motta rekommandert sending på posten og legitimere deg for å ta opp lån.

Førstemann: Mikkel Berg og det lille forsikringsselskapet Silver blir først til å innføre papirløst leverandørbytte i Norge.
Førstemann: Mikkel Berg og det lille forsikringsselskapet Silver blir først til å innføre papirløst leverandørbytte i Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå nesten to millioner nordmenn som har skaffet seg BankId, en elektronisk signatur som gjør at tjenesteleverandører vet sikkert hvem henvendelser på nettet kommer fra. Foreløpig brukes BankID stort sett til pålogging i nettbanken, men nye tjenester er underveis.

Bytte bank uten underskrift

15. april kom det en regelendring som gjør at man kan bytte bank uten at det er nødvendig å motta og returnere en bunke papirer som skal undertegnes og deretter legitimere seg på posten for å motta koder.

Man kan nå bytte bank bare ved å benytte kodebrikken fra BankId.

- Det er foreløpig ingen banker som har gjort de tekniske endringene i systemene sine som gjør dette mulig, sier informasjonssjef Johnny Andersen i Skandiabanken. - Men vi regner med at Skandiabanken vil ha dem på plass over sommeren.

Også DnBNor regner med å komme i mål med papirløst bankbytte senest i begynnelsen av 2010.

LES OGSÅ: Personlig oppmøte for bankkort

Pensjonsforsikring papirløs først

Når man slutter hos en arbeidsgiver som har en tjenestepensjonsordning, lages det en såkalt fripolise, hvor din del av pensjonssparingen isoleres som et eget verdipapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer