Landets billigste bensin

Etablering av ubetjente stasjoner gir lavere priser også på andre stasjoner i området, viser en undersøkelse fra Konkurransetilsynet.

Publisert

En fersk undersøkelse fra Konkurransetilsynet viser tydelig at de ubetjente stasjonene av typen "Jet" virker prisdempende i bensinmarkedet. Gjennomsnittsprisen for 95 oktan blyfri er 39 øre høyere i områder der man må kjøre 50 mil eller mer for å finne nærmeste ubetjente bensinstasjon. Det vil si omkring 624 kroner mer å betale i året ved en kjørelengde på 20.000 kilometer og et bensinforbruk på 0,8 liter per.

Eksplosiv utbredelse

I løpet av det siste året har hele 45 nye stasjoner blitt etablert. Med disse finnes det nå i følge Konkurransetilsynet 126 ubetjente stasjoner i Norge. Ser man for eksempel på Trondheim viser det seg at prisnivået der trolig er påvirket av at flere nye ubetjente stasjoner har etablert seg der det siste året. Går du til Stavanger og Kristiansand som hver bare har 2 ubetjente stasjoner, ser du at prisene der ligger nesten 30 øre høyere i snitt enn i Trondheim. Med en årlig kjørelengde på 20.000 kilometer og et forbruk på 0,8 liter per mil, betyr det at du i snitt kjører 464 kroner dyrere i året i Kristiansand enn i Trondheim.

GJENNOMSNITTSPRISER 95 OKTAN BLYFRI

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.