Hvor mye kan jeg låne

Lånekalkulatoren

Ta opp lån? Sjekk hvor mye du må betale i måneden med Dinsides oppdaterte lånekalkulator. Nå også for mobiltelefoner.

SJEKK HVOR MYE DU TÅLER: Dinsides kalkulator hjelper deg med å få oversikt over lånekostnadene. Foto: PantherMedia
SJEKK HVOR MYE DU TÅLER: Dinsides kalkulator hjelper deg med å få oversikt over lånekostnadene. Foto: PantherMedia Vis mer

Låne­kalkulator

Sjekk betalingsplan for lånet, og hvor mye du må betale i måneden på lånet ditt. Forklaring på de forskjellige punktene i kalkulatoren finner du ved å klikke på spørsmålstegnene.

Resultatet ser du i bunnen av kalkulatoren.

LÅNETS HOVEDSTOL

Hvor stort beløp vil du låne, eller har du allerede lånt?

NOMINELL RENTE

I prislisten er den effektive renten oppgitt bare for enkelte spesielle beløp, slik som 500.000 kroner. For at beregningen skal bli nøyaktig, bruker kalkulatoren derfor nominell rente. Forskjellen på de to er at gebyrer er regnet inn i den effektive renten. De må du i stedet oppgi eksplisitt her.

ETABLERINGSGEBYR

Når du tar opp lånet, må du ofte betale et etableringsgebyr på 500-1.500 kroner. Om du må pantsette eiendommen, påløper det ofte også et tinglysingsgebyr. Dette siste skal du ikke ta med her.

TERMINGEBYR

Bankene tar betalt for at du skal få betale dem det du skylder. Ved hvert terminforfall påløper det et termingebyr, vanligvis på mellom 25 og 50 kroner.

LÅNETS LØPETID

Det vil si hvor mange år du skal bruke på å betale tilbake lånet. Om du har tatt opp et avdragsfritt lån, så passer ikke denne kalkulatoren.

ANTALL TILBAKEBETALINGS­TERMINER PR. ÅR

Det vanligste er at man betaler ned på lånet hver måned, men også kvartalsvis tilbakebetaling (fire ganger i året) er nokså vanlig. Det er helst i private låneforhold man har halvårlige og årlige terminer.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer