Lånekassen: Åtte prosent fra juli?

Forsinkelse gir høyere rente på studielån nå når andre lån blir billigere. Men fra sommeren av forventer Lånekassen igjen rentekutt.

Nå får Lånekassens kunder svi for renteuroen i høst - men til sommeren kommer lettelsene
Nå får Lånekassens kunder svi for renteuroen i høst - men til sommeren kommer lettelsene Vis mer
Publisert

Lånekassen gir nå sine kunder rente som etter sigende er markedsstyrt. Og det stemmer faktisk, selv om den svinger i en litt annen takt enn de øvrige renter i samfunnet.

To kvartalers forsinkelse

Utlånsrenten i Lånekassen bestemmes av rentenivået på en del utvalgte statssertifikater. Først observeres renten på disse i tre måneder før det danner grunnlaget for den renten du må betale på studielånet ditt to kvartaler senere. På slutten av fjoråret var renten i tilknytning til disse statssertifikatene høye. Det er derfor du fra 1. april må betale 8,6 prosent rente på studielånet ditt (mot 5,1 prosent før jul).

Dette koster: La oss si du har et studielån på 250.000 kroner. Med en rente på 8,6 prosent blir kvartalsregningen omkring 1500 kroner dyrere enn om renten hadde holdt seg på 5,1.

På vei ned igjen

Den gode nyheten er at renten på disse statssertifikatene nå er på vei ned igjen. Lånekassen melder derfor at de forventer lavere rente igjen. Men ikke før 1. juli. Hva rentesatsen blir kan vi få vite helt sikkert i slutten av mars. Wenche Merli hos Lånekassen, forteller at prognosene nå tyder på at renten blir 8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer