Lånekassen får inntektsdobling fra ubetalte regninger

Omleggingen av betalingsordningen til Lånekassen kan gi store ekstrainntekter til det offentlige.

ØKNING: Inntektene av Lånekasens purregebyr er beregnet til 262,5 millioner i 2015 - langt mer enn i 2014. Foto: ILLUSTRASJON
ØKNING: Inntektene av Lånekasens purregebyr er beregnet til 262,5 millioner i 2015 - langt mer enn i 2014. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i år la Lånekassen om betalingen av studielånet. Nå betaler kundene tilbake det de skylder månedlig, og ikke bare hvert kvartal.

Dette har ført til at kundene betaler et lavere beløp hver gang, som ifølge Lånekassen skulle gjøre det enklere å betale tilbake studielånet.

En kikk på statsbudsjettet antyder muligens noe annet.

Lånekassen regner nemlig med å tjene mer enn det dobbelte - 144,9 millioner kroner mer - på for sent betalte regninger fra sine kunder i 2015.

Dette kommer i tillegg til et større millionbeløp fra den nyinnførte forsinkelsesrenta.

Hyppigere betaling gir flere purregebyr

Da betalingsordningen for Lånekassens kunder skulle legges om, uttalte Anne-Berit Herstad, direktør for kommunikasjon og kundedialog til Dinside, at de trodde det vil bli enda lettere for kundene å betale studielånet sitt. Ikke minst fordi månedlige betalinger skal ha vært etterspurt av kundene en god stund.

Som Dinside også påpekte før omleggingen, kunne det bli dyrere å betale ned studielånet om du slurver med tilbakebetalingen. Ikke minst fordi det åpner for at du betaler for sent ikke bare fire, men tolv ganger i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer